image
Home

Ladingdiefstal; Vervoerders opgelet!

Op grensoverschrijdend vervoer van goederen over de weg is het CMR-verdag van toepassing. Als vervoerder bent u op grond van artikel 17 lid 1 CMR gehouden de goederen zonder vertraging, geheel en zonder verlies of beschadiging af te leveren aan de geadresseerde. Dit betekend dat u als vervoerder niet enkel verplicht bent om u in te spannen de goederen af te leveren, maar dat u verplicht bent om de goederen af te leveren.

Lees meer »

Arbeidsongeschiktheid zzp'er slecht afgedekt

Bijna 60 procent van de zelfstandigen zonder personeel (zzp) is deels of helemaal niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid vanwege de hoge kosten die de verzekering met zich meebrengt. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën om de consument te informeren over geldzaken.

Lees meer »

Meer verzuim werknemers in 2011

Werknemers zijn afgelopen jaar meer ziek geweest dan het jaar daarvoor. Vooral verzuim vanwege psychische problemen nam toe. Het gemiddelde verzuim was in 2011 4,5 procent, dat is meer dan de 4,3 procent het jaar daarvoor. Een op de vijf verzuimmeldingen was te wijten aan psychische problemen. In 2010 had 17 procent van de verzuimdagen daarmee te maken. Een werknemer die zich ziek meldt met psychische klachten, bleef vorig jaar gemiddeld 147 dagen thuis, een jaar eerder was dat nog 141 dagen.

Lees meer »

Lastig eerste half jaar voor transportsector

De transport- en logistieke sector krijgen een zware eerste helft van 2012 voor de kiezen. De volumegroei valt terug en de tarieven komen verder onder druk te staan. Dat meldt ABN AMRO in haar sectormonitor Transport & Logistiek. De omzetten zullen echter in de tweede helft zich weer herstellen.

Lees meer »

Steeds meer transport door Oost-Europese bedrijven

Oost-Europese bedrijven verzorgen steeds meer vervoersdiensten voor Nederland. Het gaat hierbij vooral om Poolse bedrijven. Binnen de Europese Unie (EU) is Nederland de op vier na grootste exporteur van vervoersdiensten. Dat blijkt uit cijfers van CBS.

Lees meer »

Kritisch maar met vertrouwen naar 2012

Het jaar 2011 is een bewogen jaar geweest. Het jaar van de eurocrisis, (natuur-)rampen, volksopstanden, aanslagen, stijgende werkloosheid, dalende pensioenfondsen en nog meer onderwerpen waar we niet vrolijk gestemd van worden.

Lees meer »

Nieuw: De Werknemersschadeverzekering (WSV)

Personeel? Vergeet dan niet de werknemersschadeverzekering te sluiten!


Indien u als ondernemer personeel in dienst heeft loopt u steeds meer risico aansprakelijk te worden gesteld voor kosten als gevolg van ongelukken van werknemers die op het eerste gezicht niet direct met het werk te maken hebben.


De werkgever wordt geacht te weten welke risico’s werknemers lopen, zodat ongevallen kunnen worden voorkomen. Zo niet, dan draait de werkgever volgens recente gerechtelijke uitspraken in het kader van “goed werkgeverschap” op voor de soms torenhoge schade, waaronder het inkomensverlies van werknemers.

Lees meer »

Opnieuw forse stijging zorgpremie

De zorgpremie gaat volgend jaar met ruim zes tientjes omhoog. Dat schrijft het Financieele Dagblad donderdag op basis van vertrouwelijke en voorlopige cijfers van het Centraal Planbureau. Dit jaar stegen de premies gemiddeld ruim honderd euro.

Lees meer »

Onderzoek naar landelijke uitrol Secure Lane

In de aanpak van transportcriminaliteit hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO en het Verbond van Verzekeraars de handen ineen geslagen met het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie, ministerie van Infrastructuur en Milieu, en het ministerie van Veiligheid en Justitie. De partijen hebben een overeenkomst gesloten voor een onderzoek naar de haalbaarheid voor een landelijke uitrol van Secure Lane. Hierin zullen zij nauw samenwerken met Stichting CrimiNee!, Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) en Routiers.

Lees meer »

Verzekeringen en financiele diensten

Je kan als vervoerder zelf veel doen om te voorkomen dat je oververzekerd bent, vertellen drie transporteurs.
Lees meer »

Ladingdiefstal: Veilig parkeren kost geld

Ladingdieven teisteren het vrachtverkeer op de Europese wegen. De politiek moet harder in actie komen, betoogden sprekers op de Truck Parking Conference.

Vrachtverkeer op de Europese wegen is het favoriete doelwit van criminelen en dat zal voorlopig zeker niet minder worden, ondanks de plannen van de Europese Unie om parkeerplaatsen voor vrachtwagens beter te beveiligen. Daarover lieten de sprekers op de Truck Parking Conference in Brussel geen misverstand bestaan. Beveiligde parkeerplaatsen zijn slechts een deel van de oplossing, zeiden meerdere sprekers. En het is zelfs de vraag of veilige parkeerplaatsen überhaupt soelaas bieden.

Lees meer »

Jaarlijks voor 8,2 miljard lading gestolen

Dieven stelen jaarlijks naar schatting voor 8,2 miljard euro aan vrachtwagens en hun lading in de Europese Unie. De dieven gaan daarbij steeds gewelddadiger te werk, zo blijkt uit een onderzoek op initiatief van Europarlementslid Corien Wortmann-Kool (CDA).
Lees meer »

Belastingdienst nekt transportsector

Telegraaf 20-05-2010

AMSTERDAM -  Door ict-problemen bij de Belastingdienst zijn talloze Nederlandse transportbedrijven in grote financiële nood geraakt.

Lees meer »

Autopremies fors omhoog

Telegraaf 20-05-2010

AMSTERDAM -  De autopremie gaat met gemiddeld tientallen euro’s omhoog op jaarbasis. Dat voorspellen deskundigen in de verzekeringsmarkt. Mede door de barre winter eind vorig jaar hebben verzekeraars flink de portemonnee moeten trekken om de vele slip- en autoruitschades te vergoeden.

Lees meer »